Pijnklachten

Wanneer uw kind klaagt en aangeeft pijnklachten te hebben in de voeten of benen, is dit altijd een reden om de podotherapeut te raadplegen.

Neem in ieder geval contact op met uw podotherapeut als sprake is van:
Overmatig struikelen
Pijn tijdens het sporten
Niet lang kunnen of willen lopen
Vermoeidheid in voeten en/of benen
Afwijkende of kromme stand van de tenen
Pijn in de voeten
Pijn in de enkels, knieƫn, heupen of rug
Ingegroeide teennagels
Voetwratten
Klachten als gevolg van slecht passend schoeisel

kids

Preventief

Bij de behandeling van kinderen heeft podotherapie vaak een preventief karakter. De podotherapeut kan goed inschatten wanneer iets normaal is (fysiologisch) of dat er een afwijking aanwezig is.

Wanneer er een afwijkende stand geconstateerd is, kan het zinvol zijn om preventief podotherapeutische zolen te laten maken ter voorkoming van klachten.

Naast het preventief dragen van zolen zijn de schoenen waarop uw kind loopt ook van belang. Bij een stevige schoen met een goede pasvorm kan de voet van uw kind al deels gecorrigeerd worden en klachten voorkomen. Vraag uw podotherapeut naar een klachtgericht schoenadvies.

Hoe eerder u begint met het actief corrigeren van de voeten en benen van uw kind hoe meer effect het zal hebben op een latere leeftijd. Wanneer uw kind nog in de groei zit kan een actieve correctie de voeten er voor zorgen dat de voeten blijvend gecorrigeerd worden. Bij een volwassen voet is dit niet tot nauwelijks meer mogelijk.