Beide!

Bij ons kunt u terecht:

  • op verwijzing van uw (huis)arts
  • via Directe Toegankelijkheid Podotherapie (DTP)

Sinds 2011 zijn podotherapeuten vrij toegankelijk.

Onze podotherapeuten hebben allemaal de verplichte opleidingsmodule behaalt om ook daadwerkelijk direct toegankelijk te mogen zijn. Dit betekent voor u dat het mogelijk is om zonder verwijzing van huisarts of specialist een afspraak te maken bij één van onze podotherapeuten.

 

Wilt u gebruikt maken de directe toegankelijkheid podotherapie?

Dan zullen onze podotherapeuten eerst een (wettelijk verplichte) intake uitvoeren waarin beoordeeld wordt of het mogelijk is om zonder verwijzing behandeld te worden. Hiervoor zijn landelijke richtlijnen opgesteld.

Dit betekent dat u eerst een screeningsformulier krijgt thuisgestuurd, dat u ingevuld meebrengt op de afspraak. Hier staan een aantal wettelijk bepaalde vragen in, die noodzakelijk zijn om te bepalen of u op de juiste plek bent met uw zorgvraag. De podotherapeut zal deze met u doornemen tijdens de afspraak en daar waar nodig nog enkele vragen stellen ter verduidelijking.

Als alles duidelijk is voor beide partijen zal er van u een handtekening gevraagd worden om zo de behandelingsovereenkomst te bekrachtigen.

Meestal kan er dan overgegaan worden op de daadwerkelijke behandeling of onderzoek. In sommige gevallen kan het zijn dat de podotherapeut alsnog toestemming of advies nodig heeft  van uw huisarts. In dat geval zal de behandelaar contact opnemen met uw huisarts en kan het zijn dat u wordt doorverwezen voor een huisartsenconsult om alsnog een verwijzing te verkrijgen.

Sandra